Veelzijdige Ingenieursgroep

Als veelzijdige ingenieursgroep pakt Vestad jouw bouwproject in z'n geheel aan. Van stabiliteit, energie, veiligheid en duurzaamheid tot metingen, keuringen en audits van jouw bouwproject. Met extra adviezen voor een stevige toekomst.

Je meest veelzijdige bouwpartner

Voor jouw bouwproject is Vestad de meest veelzijdige partner. Als ingenieursgroep bundelen we veel kennis onder één dak. Van stabiliteit, energie en veiligheid tot metingen, keuringen en audits. Op die manier zijn we 1 aanspreekpunt voor bouwheren, architectenbureaus, projectontwikkelaars en lokale overheden.

Wie is Vestad?

Ons team van ingenieurs en bouwkundigen neemt met een veelzijdige blik jouw bouwproject ter harte.

Vestad is gegroeid uit de stevige fundamenten van Studiebureau Van Echelpoel. Aan het roer staan ingenieurs Kristof Van Echelpoel en Jyrki Leysen. De expertise van Kristof in stabiliteit en de specialisatie van Jyrki in energie en veiligheid zorgen voor een kruisbestuiving die ons volledig team inspireert.

Kortom, stevig in de schoenen om jouw bouwproject veelzijdig aan te pakken.

Ontmoet ons team Bekijk onze vacatures
5882

Projecten
Sinds 2008

462

EPB aangiftes
Afgelopen jaar

1,002

Uitgevoerde veiligheidsbezoeken
Afgelopen jaar

3,141

Koffie's gedronken
afgelopen jaar

Over Vestad

Zo vroeg mogelijk betrokken in bouwproces

Als veelzijdige ingenieursgroep zien we er – voor het ganse bouwteam – voordelen in om zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces betrokken te geraken. Met onze expertise kunnen we een bijdrage leveren om zo samen met architect, bouwheer en andere adviseurs de juiste keuzes te maken om het project zo kostenefficiënt en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Om mee vooruit te denken.

Want tijdens het ontwerpen van een gebouw zijn er meerdere aspecten waarmee we rekening moeten houden: esthetiek, bouwkosten, flexibiliteit, integratie van technieken, duurzaamheid, logica van de constructie,… Het zijn maar enkele aspecten die belangrijk zijn. Dikwijls maken we best al tijdens het ontwerp keuzes door het belang van de verschillende aspecten tegenover elkaar af te wegen.

Door van in het begin van het ontwerp rekening te houden met alle structurele en stabiliteitsuitdagingen en mee te denken met de architect en zijn of haar klanten komen we tot een geoptimaliseerd ontwerp. En dat komt het bouwproject alleen maar ten goede.

BIM, De Toekomst!

Op vraag werkt Vestad met Revit-software jouw project uit in een 3D-model. Dit maakt het mogelijk om nauwer samen te werken met de architect en andere adviseurs. Zo komen we tot één geïntegreerd model dat alle informatie van het project bundelt (BIM, de afkorting voor Building Information Model).

Zo wordt het project als het ware eerst virtueel gebouwd, met als voordeel dat alle conflictsituaties (bijv. kruisen van leidingen onderling of door de structuur) vooraf inzichtelijk gemaakt en opgelost kunnen worden.

Extra adviezen

Het zit in onze genen om mee te denken met de architect. Vestad biedt je graag meerwaarde. Hoe? Bij elk bouwproject geven we extra advies mee in functie van de stabiliteit, energie, veiligheid, metingen, keuringen en audits van het gebouw.

Zo gaat de bouwheer goed voorbereid de toekomst in.

Bekijk onze projecten